Lakean etusivulle
Lakean hevoset sivulle© Jenny K
© Huttis / kiitos!

        Virallinen nimi » Lakean Nummisuutari
        Tuttavien kesken » "Sumu, Sami"
        Rekisterinumero » VH-37730
        Rotu » suomenhevonen
        Sukupuoli » ori
        Syntymäaika » 30.11.2007 (vhkr)
        Säkäkorkeus » 156.0cm
        Väri » rautias
        Koulutustaso » Helppo A, re 120cm
        Painotuslaji » yleispainotteinen
        Kasvattaja » Virtuaalitalli Lakea
        Entinen omistaja » ninja / Mörkölä
        Omistaja » Virtuaalitalli Lakea

        YLA2 / 31+31+20+35 = 117p. (huhtikuun yleislaatuarvostelu)
        KTK-III / 15p + 12p + 19p + 21p = 67p. (kesäkuun kantakirjatilaisuus)
        SLA-III / (2-1-1-1-0) 05-16-20-00-20-00 = 61p. (toukokuun suomenhevoslaatuarvostelu)
        ERJ III / 13+31+20+15+9+10+5 = 103p. (huhtikuun estelaatuarvostelu)
        KRJ I / 20+21+41+10+6,5 = 98p. (syyskuun koululaatuarvostelu)Lakean Nummisuutari, tutummin Sumu tai Sami, on orimainen ja rauhaton. Pureminen ja potkiminen ei ole ollut Sumulla mielessä, mutta liian kauan paikallaan pysyminen on hankalaa. Sumu antaa hyvin kiinni laitumelta ja tarhasta, mutta tammat kannattaa pitää kaukana - Sumu kun on ori, ja tammat pyörivät mielessä, niin narun toisessa päässä ei ole pysymistä. Sen takia Sumulle halutaan hiukan vahvempi taluttaja, joka osaa näyttää, kuka määrää ja missä mennään. Tammojen läheisyydessä Sumu saattaa hyppiä pystyyn ja steppailla paikoillaan. Poika tahtoo joskus esittää kovista, ja laittaa korvat luimuun, mutta eipä se mitään varsinaisesti tarkoita, pomottelee vain. Vieraissa paikoissa täytyy aina ensin katsastaa mikä on tammatilanne. Jostain kumman syystä etenkin kimot puoliveritammat saavat tämän miehen ihan sekaisin. Hurmaus yritykset äänellä korskuen ja ryhtiä pörhistäen ei aina tuota tuloksia, jolloin Sumu raihoittuu. Paikoillaan ei silti malttaisi oikein pysyä. Jos on pitkä päivä tiedossa on parempi vuokrata karsinapaikka, tai siinä joutuu taluttaja kuntokuurille. Vieraskarsina on melkein kuin oma. Ori ei rupea riehumaan, vaan päälyilee sieltä rauhallisesti ympärilleen mitä tapahtuu ja aina silloin tällöin muistuttaa olemassa olostaan hörisemällä. Suorittaessa kilpailuissa rataansa, keskittyy hän siihen todellisesti. Tällöin ei kauniit tammatkaan päätä käännä. Vesisateesta ja lammikoista Sumu ei siedä. Lammikothan voivat olla piileviä aukkoja maan uumeniin, joten ne pitää kiertää hinnalla millä hyvänsä. Jästipäätä tässä asiassa on vaikeata saada taivuteltua, joten koulu- ja esteratojen olisi parasta olla kuivia. Vesisateessa tarhaus saa Sumun ramppaamaan portilla kiukustuneena ja osoittamaan, että hän haluaa sisälle. Myös kilkpailuissa kastuminen saa aikaiseksi hieman levottomuutta. Kuljetukset ja lastaamiset eivät sen sijaan ole ongelmia koskaan tuottanut.

Hoitaessa Sumu on muuten ihan kiltti, mutta pitkä aika ja satulointi tuottavat oriille happaman naaman. Vyönkiristyskään ei ole mitään ihanaa puuhaa Sumun mielestä, mutta kyllä sen kestää. Sumulla käytetään olympiakuolaimia tai hackamoreja, jotta ori saadaan kuriin. Kaviot nousevat, mutta joskus ne eivät tahdo pysyä paikoillaan. Eli kannattaa vain ottaa kunnolla jalasta kiinni, jottei Sumu pääsisi vetämään jalkaa pois. Ori antaa myös hyvin kengittää, mutta tylsistyessään alkaa nojaamaan kengittäjää.

Ratsastaessa Sumu on laiskahko, ja välillä tahtoo päättää, että nyt en enää liiku askeltakaan. Liikkuminen on hiukan tahmeaa, ja pohkeita ja ääniapuja saa kyllä käyttää. On Sumulla hyviäkin päivä ja se todella tahtoo tällöin näyttää, kuinka hyvin se pystyy menemään. Kouluratsastus ei ole Sumun mielestä mitenkään kovinkaan hauskaa ja tuon takia sille täytyy keksiä koulussa erillaisia vaihtelevia tehtivä. Se on kova suustaan ja jyskyttäisi mieluusti vain samaa tempoa eteenpäin. Sopivan päättäväisen ratsastajan istuuduttuaan Sumun selkään, saattaa hepo muuttuakin aivan kuin eri hevoseksi. Sitä ei saa suusta vetämällä kääntämään kaulaa kaarelle, vaan mitä pehmeämmät otteet sitä paremmin se kulkee, vaikke heti aina uskoisikaan. Myös oikea istunta tulee olla kondiksessa, jotta yhteistyö alkaa pelaamaan. Esteillä Sumu on aivan innoissaan, ja kuumenee helposti. Saattaa joskus jopa lähteä viemään, mutta kyllä sen vauhtia saa jossain vaiheessa hidastettua. Hypyt ovat hienoja, nopeita ja sulavia, koska Sumu todella rakastaa hyppäämistä. Sumua täytyy esteillä muistuttaa takapäästään, koska Sumu ei esteillä muista sitä juurikaan käyttää. Maastossa yleisesti peloton, mutta sählä. Lammikot kyllä kierretään, mutta muuhun ei huomiota kiinnitetäkkään. Vaatii ratsastajalta neuvoja parhaimman reitin valitsemiseen. Epähuomioissaan Sumu voisi kävellä päin puuta tai humpsahtaa ojaan, joka ei olisi yhtään ihmeellistä tältä hepulta. Saattaa innostua kovemmissa askellajeissa ja kuvitella hetkellisesti olevansa villi ja vapaa, mutta on helposti herätettävissä todellisuuteen. Sumu on siis hurmuripoika, joka osaa olla myös kiltisti.

Luonnne: © wyned / [email protected] | kiitos!* Ikääntyminen VHKR-mukaisesti

30.11.2007 = 0v
30.12.2007 = 1v.
30.01.2008 = 2v.
30.02.2008 = 3v.
30.03.2008 = 4v.
30.04.2008 = 5v.
30.05.2008 = 6v.
30.06.2008 = 7v
30.07.2008 = 8v.
30.08.2008 = 9v.
30.09.2008 = 10v.
30.10.2008 = 11v.
30.11.2008 = 12v.
30.12.2008 = 13v.
30.01.2009 = 14v
30.02.2009 = 15v.
30.03.2009 = 16v.
30.04.2009 = 17v.
30.05.2009 = 18v.
30.06.2009 = 19v.
30.07.2009 = 20v.
30.08.2009 = 21v
30.09.2009 = 22v.
30.10.2009 = 23v.
30.11.2009 = 24v.
30.12.2009 = 25v.
30.01.2010 = 26v.
30.02.2010 = 27v.
© Jenny K 2004 / kuvissa suomenhevosori Pikku-Peto KTK I   i. Haavelaakson Eedvar
   VIR MVA Ch, KTK I, YLA1
   ii. Bellin Ruhtinas SLA II
   ie. VIR MVA Ch Raadelman Helmi KTK II, SLA1   
   e. Lakean Kuningatar
  Ch, KTK II, YLA2
   ei. Vir Mva Ch Muskotti Huijari KTK I, YLA1, SLA-I*
   ee. K.T Kantele KTK II

Katso tästä isän laajempi sukutaulu
Katso tästä emänisän laajempi sukutaulu
Katso tästä emänemän laajempi sukutaulu

i. Haavelaakson Eedvar on 156cm, tummanpunaruunikko Haavelaakson kasvatti. Ori on asustanut koko ikänsä Lakean tallilla ja ollut jalostuskäytössä. Jalostusarvoa on tuonnut kantakirjauksesta ansaittu ensimmäinen palkinto ja näyttelyistä kerätty VIR MVA Ch arvonimi nimen jatkeeksi. Koulutustasoltaan hallitsi vaativa B:n kouluohjelman vaadittavat taidot, mutta kilpaillut ainoastaan Helppoja luokkia. Esteinä ylitti metrikympin radat, mutta se vaatii jo tällöin ratsastajaltakin taitoja. Yleisesti luonteeltaan hän oli vauhdikas, hurmaava oripoika, jota on ollut helppo käsitellä. Jälkeläisiä kahdeksan kappaletta, joista viisi on oria. Palkittu yleislaatyarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla. Lopetettiin vanhuuden vaivoihin kaksikymmentäkuusi vuotiaana.

ii. Bellin Ruhtinas on musta, 155cm Bellicosen kasvatti. Orin omistaa vaapu ja kotitallina toimii Haavelaakso. Ori on painotukseltaan kouluratsu ja taidot yltävät Vaativa B:hen asti. Useamapia ensimmäisiä sijoja ja muita sijoituksia KRJ alaisista kilpailuista. Elokuun 2008 suomenhevostenlaatuarvoselussa ori palkittiin SLA-II palkinnolla seitsemälläkymmenelläviidellä pisteellä. Omistajansa sanojen mukaan: "tämä ori on harvinaisen mukava ja luotettava kaveri jokaiselle. Se on myös todella näppärä kouluratsu, jollaista saa todella etsiä kauan aikaa. Mitään tämä leppoisa ja rento oripoika ei kuitenkaan anna täysin ilmaiseksi. Orimaisuuttakin tältä löytyy - se on tosin piilotettuna rautaisen ulkokuoren alle". Jälkeläisiä Bellin Ruhtinaalla yhteensä neljä kappaletta.

iii. Keijulammen Eemeli on 158cm, punarautias Orlin kasvatti. Tämän omistaa Kiirande ja kattoa pään päällä pitää talli Vintage Chick. Yleisesti Eemeli on kiltti ja mukava ori, mutta hoitaessa pilkistävät esiin Eemelin orimaiset puolet. Painotukseltaan tämä on suuntautunut kouluratsastukseen, jossa koulutustaso yltääkin huiman korkealle, aina Vaativa A:han asti. Sijoittunut KRJ-alaisissa kilpailuissa, saavuttaen kouluratsastuslaatuarvostelusta KRJ-II palkinnon. Ulkonäöllään näyttelyistä voittanut irtoSERT-palkinnon. Jälkeläisiä jättänyt maailmaan yhteensä viisi kappaletta.

iie. Viljamäen Meirami oli 140cm pientyypinedustaja. Tamman on kasvattanut Viljamäki, omistajana oli Del ja kotitallina toimi Bellicose. Tämä Mekuksi kutsuttu tamma lopetettiin tammikuussa 2006 vaikean synnytyksen jälkeen. Mekku oli leppoisa ja ystävällinen tamma, jonka kanssa aloittelijoidenkin oli helppo tulla toimeen. Tamma kilpaili rutkasti KRJ-alaisissa kilpailuissa, sekä valjakkoajossa. Kouluratsastuksen laatuarvostelussa saavutti KRJ IV palkinnon. Myöskin yleislaatuarvostelusta maininan arvoinen palkinto, elikkä 147pisteellä YLAI palkinto. Jälkeläisiä jätti maailmaan yhteensä kahdeksan kappaletta, joista kolme oli tammaa.

ie.Raadelman Helmi on Raadelmaan tilan kasvatti, jonka Eedvardin isän tavoin omistaa vaapu ja kotina toimii suomenhevosia kasvattava talli Haavelaakso. Väriltään tamma on punarautias ja säkäkorkeudeltaan 159cm. Yleisesti tamma on ystävällinen ja hyväluonteinen tapaus. Se rakastaa ihmisten antamaa huomiota eikä se jää keneltäkään huomaamatta. Joku onkin joskus tokaissut tamman olevan hevoskokoinen sylikoira - ja on kyllä osunut aivan oikeaan! Ulkonäöllään näyttelyitä kierrellessä on tamma saavuttanut täydet tittelit VIR MVA Ch arvonimeen ja kantakirjaustilaisuudessa on palkittu toisella palkinnolla. Komeasti maaliskussa 2008 saavutti suomenhevosten laatuarvostelusta yhdeksälläkymmenelläviidellä pisteellään ensimmäisen palkinnon, josta tuomarit antoivat seuraavanlaisen lausunnon: "ryhdikäs tamma, jolla hyvä rotu- ja tammaleima. Pää on kaunis ja siinä on hyvä ilme. Tamma voisi olla kauttaaltaan lihaksikkaampi ja vankempi. Löysän oloinen. Hyvä kaula, jossa hyvä pituus ja liittymät. Pyöreä, melko voimakas lapa. Hyvä runko, jossa hyvä pituus. Hyvä melko voimakas takaosa. Hevonen on hieman takakorkea. Etujalat sapelijalkaiset, takajalat hieman ulos kiertyneet, muuten hyvät jalat." Jälkeläisiä Eedvardin lisäksi yksi ja myöskin tämä tamma asustelee meillä Lakeassa.

iei. K.T Virke on Johannan YT Kipputalli ajan kasvatti. Virke menehtynyt vanhuuteen 30.3.2007. Virke oli tummanpunarautias ja 145cm, vaapun kilpahevonen ja toimi Haavelaaksossa siitosorina. Tämä hyväluonteinen ori kerkesi jättämään sukua jatkamaan ainakin nelisen jälkeläistä. Painotukseltaan tämä oli kouluratsu ja koulutustaso ylsi Helppo A:han. Ori jätti jälkensä myös useammalle kilpakentälle, keräten yli kymmenkunta sijoitusta.

iee. Anelma menehtyi tuntemattomasta syystä 02.10.20007 ja oli kuollessaan 18,7 vuotta vahna. Tämän yleispainotteisen tamman oli kasvattanut Niinu ja hyvän kodin antoi Missway Stables. Väritykseltään, Almaksi kutsuttu tamma oli rautias ja säkäkorkeudeltaan 147cm. Tamma oli rauhallinen tapaus, mutta luonteeltaan herkkä ja itsenäinen. Hoitaessa ja käsiteltäessä kuitenkin hyväkäytöksinen. Näyttelyitä kierrellessä sai kerättyä täydet tittelit VIR MVA Ch arvonimeen. Rakenteesta palkittiin myös kantakirjaan kolmannella palkinnolla. Tamma menesty etenkin kouluratsastuksessa, saavuttean kouluratsastus laatuarvostelusta ensimmäisen palkinnon. ERJ-alaisista kilpailuistakin keräsi yli kolmekymmentä sijoitusta. Yleislaatuarvosteluun kerkesi tamma myöskin osallistumaan ja palkinto oli täältäkin kotiin tuotavaksi. Sadallakahdellakymmenelläyhdellä pisteellä toinen palkinto.Jälkeläisiä jätti maailmaan yhteensä viisi kappaletta.

e. Lakean Kuningatar on oma Lakean kasvattimme ja ensimmäinen Lakea alkuliitteinen hevonen. Tamma oli säkäkorkeudeltaan 155cm ja väriltään rautias. Tätä yleisesti mukava luonteista ja ystävällistä suomenhevosta, tuttavien kesken kutsutiin Ainoksi. Aino oli painotukseltaan yleispainotteinen ja taitoi kouluratsastuksessa Helppo A:n asiat ja esteinä ylitti metrin ratoja. Tammojen kantakirjaustilaisuudessa Elokuussa 2008, Aino palkittiin toisella palkinnolla. Tätä saavutettua hienoa titteliä on jatkanut suvussaan kantamaan seitsemän jälkeläistä. Näyttelyistä kerkesi myöskin Champion tittelin ansaita ja yleislaatuarvostelusta sai toisen palkinnon. Nukkui rauhallisesti yöllä pois kaksikymmentäkuusi vuotiaana. Oli tätä ennen ulkoisesti hyvävointisen näköinen.

ei. Muskotti Huijari on Jenny K:n kasvatti ja omistama, hieno musta 156cm ori, joka on erittäin kapasiteetikas. Ori on palkittu VIR MVA Ch arvonimellä kesäkuussa 2007 ja Kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla elokuussa 2007. Joulukuun 2008 yleislaatuarbostelusta YLA1, LV, AP1 palkinnot. Maaliskuun 2009 suomenhevosten laatuarvostelusta SLA-I* palkinto. Ori kilpali ratsastuksessa koulua Helppo A tasolla ja esteitä jopa metrin ja 110cm radoilla. Luonteeltaan "Huijari" on kiltti ja rauhallinen. Ei ollenkaan niin orimainen, kuten ulkonäöstä päättelemällä luulisi. Jälkeläisiä useampi kappale.

eii. Bellin Pehtoori oli rautias 159cm Bellicosen kasvatti. Orin omisti sreo ja kattoan pään päällä piti talli Hevonhierakka. "Peetu" on komeudellaan kerännyt huikean määrän näyttelysaavutuksia ja sai sen mitä havittelikin. Elokuussa 2007 ori palkittiin virtuaalinen muotovalio Champion tittelillä. 2007 kesäkuun kantakirjaustilaisuudessa Peetu palkittiin KTK III palkinnolla, 68 pisteellä. Yleisesti tämä oli hyvä luonteinen herrasmies ja käytöstavat ovat periytyneet useammalle jäkeläisellekkin. Peetun estepainotteisuus näkyy kilpailumenestyksessä, mutta tuloksia löytyy myöskin kouluratsastuksesta, maastoesteistä, sekä kenttäratsastuksen puolelta. Varsin monitaitoinen suomenhevonen.

eie. K.T Auringon Loiste on suomenpienhevostamma ja säkäkorkeudeltaan 145.0cm. "Loiste" on Johannan ja hänen entisen tallin Y.T Kirpputallin kasvatti ja tamma on ollut omistuksessamme koko sen elämän ajan. Väriltään Loiste oli tummanpunarautias, päänmerkkinä piirto ja jaloissa puolisukat. Näyttelyistä keräsi tittelit VIR MVA Ch:n verran, mutta valitettavasti BIS-listalle ei ilmaantunut yksien näyttelyiden tuloksia, joita olisi arvonimen hakemukseen kovasti kaivattu. Toukokuun 2005 tammojen kantarkirjaustilaisuudessa Loiste palkittiin kolmannella palkinnolla, 68pisteellä. Kantakirjalausunnossa mainittiin seuraavasti: "hyvä pienhevostyyppi, hyvä laatutyyppi, lyhyehkö kaula." Luonteeltaan tämä oli pirteä tamma-mamma, joka jaksoi keksiä jekkuja koko ajan. Sen kanssa piti olla kärsivällinen ja huumorintajuinen. Tamman kanssa kerkesimme kilpailukokemusta ja himpun verran menestystäkkin kerämään niin este-, koulu-, kuin kenttäratsastuksestakin. Jälkeläisiä varsoi yhteensä kahdeksan kappaletta, joista kuusi ole oria.

ee. K.T Kantele, on oma ( Johanna H / YT Kirpputalli) kasvattimme. Tamma vietti nuorutensa Sanna S:n omistuksessa Cecilié Stud:issa ja toimi Sannan kilparatsuna. Aktiivisen kilpauran jälkeen tamma siirtyi harrasteköyttöön, maastokaveriksi ja muutti takaisin kasvattajalleen siitostammaksi, hyvän sukunsa vuoksi. Kantele on pientyypin edustaja. Säkäkorkeudeltaan 148cm ja väriltänsä punarautias. Kauniilla ulkonäöllään tamma on myös saavuttanut muutaman irtoSERT tittelin ja eläkeiällään palkittiin kantakirjaan toisella palkinnolla. Menehtyi vanhuuteen 23.07.2008

eei. Utopia oli 144cm korkea herttainen pikkuori. Väriltään punarautias pienhevonen, saavutti hyviä tuloksia 100cm esteluokista. Kantakirjauksesta II palkinto 74p. Kantakirjalausunnossa mainitaan Utopiasta seuraavasti: "erittäin hyvä laatutyyppi, viehättävä ponimainen kokonaisuus, hyvät jalka-asennot, lyhyt ja paksu kaula." Näyttelyistä ori keräsi matkaansa kaksi MvaSERT:iä, joista toisessa palkittiin myös näyttelyn parhaana hevosena! Helmikuun 2006 yleislaatuarvostelusta YLA2 palkinto 129 pisteen turvin.

eee. Esterin Pieni Lumous oli Johanna H:n tamma ja hänen virtuaalihevosensa numero yksi. Tamma saavutti useita sijoituksia ja voittoja Helppo A/100cm luokista. Kantakirjauksesta sai II palkinnon 77 pisteellä. Kantakirjalausunnossa Esteristä mainitaan seuraavasti: "kuvakulma jotenkin "omituinen", jalat tosi lyhyet ja tammalla hurjasti massaa edessä, erinomainen pienhevosleima, siisti ja sopusuhtainen kokonaisuus, tj haja-asentoiset." Näyttelyistä mukaan tarttui 2 x MvaSERT, 4 x irtoSERT ja 1 x KuMa, joten saavutti näin Vir Mva Ch arvonimen.s. 17.09.2008   »   t. Mörön Dramatiikka   »   e. Tuikin Vadelma
s. 21.04.2008   »   t. Mörön Marmori   »   e. Tuikin Vadelma
s. 24.08.2009   »   t. Varjon Nummipusu   »   e. Vänkä KAT
s. 15.09.2009   »   t/o. -Myynnissä   »   e. Vaapukan Silke
s. 12.09.2009   »   o. Lakean Vilunväre   »   e. Lakean Hillevi
s. 17.10.2009   »   t. Heinämäen Nummilume   »   e. Raadelman Lume
s. 19.04.2010   »   o. Lakean Takku   »   e. Haavelaakson Harha

Lakean Nummisuutari on tarjolla jalostukseen. Tammojen on edustettava samaa rotua orin kanssa ja oltava kantakirjattuja tai tallimme omia tammoja. Astutusmaksu on 200v€ ja varsamaksu 350v€. Emme peri maksua kuolleesta varsasta. Maksut peritään syntymän jälkeen sähköpostin välityksellä. Asiasta kiinnostuneena yhteyttä voi ottaa sähköpostitse: [email protected]Hoito-ohjeet

Varusteet
» Ratsastusvarusteet: koulusatula (2 satulavyötä), estesatula (2 satulavyötä), pintelit, jännesuojat, kankisuitset, nivelsuitset, nivelkuolaimet, 4 satulahuopaa, vyöpehmuste
» Harjapakki: kumisuka, piikkusuka, pälyharja, pehmeäharja, kovempiharja, kaviokoukku
» Loimet: toppaloimi, 2 markiisiloimi + kaulakappale, villa-viltti, villaloimi, loimivyö
» 2 riimua, näyttelyriimu, 3 riimunnarua, kuljetussuojat, kaviorasva, jouhikiilto, linimentti

Ruokinta
» Aamu: 4 siivu heinää, 1l kauraa, 1l progress, 1/2 melassia turvotettun
» Päivä: 3 siivua heinää
» Ilta: 4 siivu heinää, 1,5l kauraa, 1,5l progress, 1/2l melassia turvotettuna, 1,5dl merilevää, 1dl pellavaa turvotettuna
-Lisäksi porkkanoita ja leipää, jos tallilta löytyy

Liikutus + tarhaus
» Yksi vapaapäivä viikossa
» Monipuolista ja vaihtelevaa liikuntaa, ottaen huomioon mahd. tulevat kilpailut
» Pyrittävä kokopäivätarhaukseen
» Huonolla säällä lyhyempi tarhaus aika
» Loimitus: -5 = tuulta- ja kosteutta pitävä markiisiloimi,
-10 = markiisiloimi + villaloimi tai toppaloimi, -15 = toppaloimi
» Sateella tai tuulisella säällä markiisiloimi + kaulakappale
» Ei makupaloja

Kengitys + madotus + rokotukset + raspaus
» Kengitys: n. kuuden viikon välein. Talvella tilsakumit ja hokit.
» Madotus: neljä kertaa vuodessa.
» Rokotukset: Tetanus kahden vuoden välein.
Rokotukset hevosinfluenssaa ja herpesvirusta vastaan touko- ja marraskuussa.
» Raspaus: vähintään kahdesti vuodessa. Ei suukiilalla, vaan riimun mallisella suunavaajalla.Valmennukset

05.07.2009 kouluvalmennus / Maikku
Jumppailtiin kentällä komeassa kesäsäässä hikeä säästelemättä. Aloiteltiin verryttelemällä kevyessä ravissa tekemällä temmonvaihdoksia. Hepoa ei homma oikein napannut, joten hetken annoit orin laukata isosti koko kenttää hyväksi käyttäen. Vasta tämän jälkeen polle heräili. Jatkettiin hommia tekemällä käynnissä väistöjä pitkien sivujen alusta keskelle päin. Suoristus välissä ja väistö takaisin uralle suoran loppuun. Sujui niin hyvin käynnissä, että saitte tehdä saman heti ravissa. Vasempaan kierrokseen lähti heti helpomman näköisemmin. Pienet huilikäynnit välissä pitkin ohjin, jonka jälkeen jatkettiin laukkatyöskentellyllä. Jäitte isolle pääty-ympyrälle, jossa pyysin teitä menemään toisen puoliskon ympyrästä mahdollisimman kasattua ja hidasta laukkaa, ja toinen puolikas mahdollisimman isoa ja eteenpäin pyrkivää laukkaa. Pyysin teitä keskittymään hyvin temmon säilyttämiseen. Kun oli laukattu molempiin suuntiin, oli Nummisuutari hyvin rennon ja tyytyväisen oloinen. Loppuakohden meno parantui huomattavasti.

02.06.2009 kouluvalmennus / Riia
Tunti meni hyvin nopeasti, kun kolmikkona yhteistyömme pelasi hyvin. Aloiteltiin Tekemällä ravista kaartoja kentän keskelle ja takaosakäännöksiä. Nummisuutari pyörähti kyllä hyvin molempiin suuntiin, mutta näyttävyyttä olisin kaivannut. Tämän jälkeen vaihdellen myötä ja vastalaukan nostoja ravista. Ei hullummin laisinkaan. Jäitte molemmissa kierroksissa hyvän noston jälkeen hetkeksi työstämään myötälaukkaa. Sumua en olekkaan aiemmin ratsain nähnyt, mutta mielestäni yhteistyönne näytti pelaavan hyvin ja Sumu tuntuu hyvinkin osaavalta, jos vain viitsii. Laukan jälkeen toistettiin alkutunnin takaosakäännökset, jotka nyt sujuivat huomattavasti näyttävämmin. Loppuravit kokouraa hyväksi käyttäen. Loppukäynnit lähditte kävelemään pihalle.

12.05.2009 kouluvalmennus / Tarna, Helppo A
Tervehdys. Mukava oli nähdä jälleen ja näin pian, jotta pääsimme jatkamaan siitä mihin viimeksi jäimme. Tällä kertaa aloitimme tunnin minun istuskelemalla seinän vierustalla ja nauttien kupin kahvia. Teillä oli kuulemma ollut kiireinen päivä, joten pyysit saada verrytellä hevosen itsenäisesti. Nummituutari näytti liikkuvan tahmeasti, eikä homma tuntunut oikein kiinnostavan. Juotuani kahvit kannoin muutaman puomin kaarevalle uralle ajatellen pääty-ympyrää. Sumun pää nousi pystyyn mielenkiinnon herätessä. Tulitte puomit aluksi isossa harjoitusravissa. Ensimmäisellä kerralla ori päätti loikata kerralla molemmat puomit, mutta toisella kerralla sait jo pidäteltyä niin, että sinne sopi se askelkin väliin. Muutaman toiston jälkeen ravi näytti jo huomattavati paremmalta. Tämän jälkeen teimme hieman vastalaukkaharjoituksia kaarevilla urilla ja molempiin suuntiin, välissä pitäen huilikäynnit. Laukka näytti hyvin pyörivän ja hevonen liikkui kevyen näköisesti. Lopuraveille laitoin vielä pitkän sivun keskelle uralle puomit. Sait hyvin ratsastettua hevosen alas ja löysitte hyvän temmon. Edelliseen kertaan verrattuna Sumu liikkui huomattavasi paremmin.

09.05.2009 kouluvalmennus / Tarna, Helppo A
Alkulämmitelyiksi olitte käynneet kävelemässä maastossa pienen lenkin, joten pääsimme heti hommiin. Aloitelttiin kevyeellä laukkatyöskentelyllä. Laukkasitte keskiympyrällä temmonvaihdoksia ja siirtymisiä raviin. Kun laukat oli laukattu molempiin suuntiin, kiersitte maneesia hetken aikaa lepokäynnissä pitkinohjin. Kun Jenny heitti orille ohjat vapaiksi, ori suorastaan hyvinkin äänekkäästi huokaisi helpotuksesta ja ilmeisesti kuvitteli koittaneen loppukäyntien aika. Hommaa kuitenkin jatkettiin väistöjen merkeissä. Ensin pitkällä sivulla, seinää tukena käyttäen väistätitte käynnissä takaosaa keskelle päin ja tästä säilyttäen väistö ravinosto. Ensimmäinen kerta ei meinannut onnistua, mutta ori selvästikkin stemppasi ja toinen tuli jo huomattavasti paremmin. Vaikeutin tehtävää ja pyysin teitä tulemaan samanlailla väistöä ratapituussuunta halkaisijaa pitkin. Käynnistä ravinosto säilyttäen väistätys. Näppärästihän ori tästä suoriutui, joten toistoja ei pahemmin tarvittu ja sama tehtiin vielä toiseenkin suuntaan. Kiitokseksi annoit orin laukata eteenpäin kokouraa pitkin. Loppuraveilla hekien kuuliaisuutta puolipidätteillä, melkein käyntiin siirtymisiä. Suu toimi hyvin ja ori liikkui rennosti, joten lopeteltiin tähän ja lähditte viltti pepun päällä kävelemään pihalle.

08.04.2009 estevalmennus / Petriina, 90cm
Lämmiteltiin pitkille urille laitetuilla yksittäisillä puomeilla. Ensin ravissa ja tämän jälkeen laukassa. Ravissa ihan ok lönkyttelyä. Laukassa puomien kohdalla rikkoi raville. Reidet auki ja pohkeilla kaausa. Tämän jälkeen kolmen esteen jumppasarja laukassa, in and out:ina. Yhdet hyvät suoritukset riittivät. Puomeja tippui ja jumppasarja oli, kuin hidastetusta filmistä. Pieni hengähdytauko ja tämän jälkeen toiselle pitkälle sivulle pystytin sarjaesteen ja väliin kaksi laukka-askelta. Ensimmäinen pystyeste oli noin 80cm ja taampi oli 90cm okseri. Saitte hyvät lähestymiset ja Nummisuutari tajusi, että hänenhän kuuluisi tykätä tästä touhusta. Ihan, kuin olisi laitettu uusi vaihde päälle. Korvatkin alkoivat sojottaa eteenpäin. Oikein hyvän näköisiä hyppyjä. Älä tukeudu itse liikaa ohjiin vaan pikemmikin pohkeisiin. Loppuverryttelyinä tulimme alkutunnin samaa jumppasarjaa toiseen suuntaan. Nyt suoritusten olisi pitänyt olla jo huomattavasti parempia ja näin olivatkin kaikilla. Kaksi kertaa riitti, kerta suoritukset näyttivät hyviltä. Kerroit Sumun yleensä olevan kuumenevaa sorttia, mutta ulkopuolisen silmin näytti hyvin helpolta ja siistiltä menolta. Taisi olla alkutunnin laiskuus vain hyvä asia.

03.03.2009 estevalmennus / Mia., 100cm
Alkuun hyvin nahkean näköistä menoa. Alkuverryttelynä tultiin ravipuomeja. Vauhtia kyllä oli ihan riittävästi, mutta jalat ei vaan nouseet ja puomit kolisi. Muut siirtyivät keskemmälle ja pääsitte pahimpia höyryjä päästelemään uralla. Sitä Sumu tuntui olevankin vailla. Pystytin 70cm sarjan, jolla harjoiteltiin askeleen lyhentämistä ja pidentämistä. Myöskin lähestymisiä ja hyppyjä mahdollisimman kaukaanta ja mahdollisimman läheltä. Muutaman kerran, ei ratsastaja meinannut päästä hyppyihin mukaan ja jäi alastulossa vetämään suusta. Mutta hyviäkin suorituksia tuli useampi. Teimme myös katse harjoituksen metrin esteellä. Menin itse seisomaan kuvitellulle seuraavalle esteelle ja ratsastajien hypätessä nostin sormia pystyyn. Ratsastajan tuli nähdä monta sormea pystyssä oli. Sama piti katsoa juuri ennen hyppäämistä. helposti jää vain tapittamaan hypättävää estettä. Ihan, kuin sen katselemisesta olisi jotain apua. Teitä on helpompi suunnitellusti ratsastaa, kuin katsoo minne seuraavaksi pitää mennä, niin ei tule yllätyksiä ja tiestä saa paremmat.

27.04.2008 estevalmennus Katvusto / Miw, 100cm
Alkuverryttelyssä ori oli hieman laiska ja hidas pohkeelle. Alussa yksittäisillä esteillä puomit kolisivat, mutta estekorkeuden noustessa alkoi oriin tulla eloa ja lopussa sitä saikin pidätellä jatkuvasti. Kuumeneminen tuotti kuitenkin ongelmia hypätessä sarjaa ja suhteuttettuja välejä. Kiinteät esteet sekä vesieste eivät tuottaneet mitään ongelmia, ja ori vaikutti kokeneelta hyppääjältä.

05.04.2008 kouluvalmennus, Katvusto / Raven, Helppo B-A
Ninja ja Sumu aloittivat valmennuksensa suurella tahtojen taistolla, sillä nuori ori pisti vastaan jokseenkin kaikkeen eikä ottanut kovempaakaan komennusta juurikaan vastaan. Omapäisen menon jälkeen Sumukin jätti pokkuroinnin hieman vähemmälle, joskin valmennuksen loppuun asti välillä tuli pientä protesti pukkia vedettyä. Peruutukset kuitenkin sujuivat ihan mallikkaasti, mutta pohkeenväistö meni pelkästään kieroksi vääntelyksi, tätä siis pitää myöhemmin Ninjan ja Sumun työstää kotona. Laukannosto käynnistä oli useimmilla kerroilla hieman hätäistä ja tepastelua, mutta monen yrityksen jälkeen ja juuri nappiin menevien puolipidätteiden kanssa onnistui tämäkin ratsukko oikeaoppisesti tehtävässään. Kuuliaisuutta Sumu kaipaa, mutta kyllä sieltä alta paljastuu vielä hyvä kouluratsastushevonen.

Kiitos valmentajille!Kilpailut

KRJ-alaiset kouluratsastuskilpailut, 43 sijoitusta
27.12.07 // KRJ kutsu // Helppo B > 02/50
13.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 02/49
16.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 06/190
28.01.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 01/14
29.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 05/27
02.02.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 02/25
23.03.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 01/44
05.04.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 03/19
05.04.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 02/19
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 05/33
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 02/33
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 03/33
05.04.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 03/19
05.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 02/22
16.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 06/54
24.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 06/102
24.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 05/102
26.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 05/77
26.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 03/77
30.04.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 01/100
28.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 04/186
29.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 07/72
29.03.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 07/269
16.05.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 05/66
15.05.08 // KRJ kutsu // KN Special > 05/110
25.07.08 // KRJ Cup kutsu // Helppo B > 02/378
03.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 04/35
03.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 04/35
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 03/10
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 01/22
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 01/10
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 01/22
15.08.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 06/39
07.08.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 04/35
07.08.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 04/35
18.09.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 01/50
21.09.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 07/52
22.09.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 04/52
23.09.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 06/52
24.09.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 06/38
25.09.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 02/45
03.11.09 // KRJ kutsu // Helppo A > 02/40
07.11.09 // KRJ kutsu // Helppo A > 05/30
10.01.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 343/465
10.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 213/478
10.01.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 212/463
12.01.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 79/118
12.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 64/135
12.01.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 16/104
12.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 70/124
13.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 95/122
13.01.08 // KRJ kutsu // KN Special > 73/101
14.01.08 // KRJ kutsu // KN Special > 34/29
14.01.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 119/126
15.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 42/153
15.01.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 154/154
28.01.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 4/14
28.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 13/27
28.01.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 9/14
28.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 27/27
28.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 23/27
29.01.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 18/27
29.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 27/27
29.01.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 10/27
29.01.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 9/14
02.02.08 // KRJ kutsu // KN Special > 11/25
02.02.08 // KRJ kutsu // KN Special > 19/25
02.02.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 19/27
13.02.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 32/53
13.02.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 30/48
20.03.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 39/60
21.03.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 18/60
22.03.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 177/309
22.03.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 264/293
23.03.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 53/296
23.03.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 91/283
24.03.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 202/287
24.03.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 187/337
26.03.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 46/100
26.03.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 54/100
23.03.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 30/30
23.03.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 14/43
23.03.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 15/30
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 07/33
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 19/31
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 07/33
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 22/31
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 15/33
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 15/33
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 25/31
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 24/33
09.04.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 28/31
11.05.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 72/77
11.05.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 39/52
15.05.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 77/105
15.05.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 101/114
15.05.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 72/105
15.05.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 34/105
15.05.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 84/110
15.05.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 80/110
15.05.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 18/112
15.05.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 81/111
15.05.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 69/114
18.05.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 16/58
18.05.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 71/84
18.05.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 14/56
16.06.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 13/28
16.06.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 22/32
16.06.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 16/28
16.06.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 10/32
16.06.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 8/28
16.06.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 14/32
16.06.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 16/28
16.06.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 23/32
16.06.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 22/28
16.06.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 19/32
17.07.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 28/53
17.07.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 47/54
17.07.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 23/51
17.07.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 45/54
17.07.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 44/51
17.07.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 18/54
17.07.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 8/51
17.07.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 34/54
17.07.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 13/51
17.07.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 28/54
20.07.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 151/183
20.07.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 136/230
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 12/26
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 4/10
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 13/26
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 9/22
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 9/10
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 7/26
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 15/22
06.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 15/26
07.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 14/35
07.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 15/35
07.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 23/35
07.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 28/35
07.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 24/35
07.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 22/35
07.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 31/35
07.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 34/35
11.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 152/169
11.08.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 126/183
11.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 30/169
11.08.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 180/183
15.08.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 37/38
15.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 37/48
15.08.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 9/40
15.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 37/48
15.08.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 13/40
15.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 9/48
15.08.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 29/39
15.08.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 35/42
18.09.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 25/52
18.09.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 34/42
18.09.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 39/52
19.09.08 // KRJ kutsu // Helppo C > 44/52
19.09.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 51/52
19.09.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 40/52
23.09.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 44/52
23.09.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 28/52
24.09.08 // KRJ kutsu // Helppo B > 29/46
24.09.08 // KRJ kutsu // Helppo A > 11/46
01.04.09 // KRJ kutsu // Helppo C > 69/89
01.04.09 // KRJ kutsu // Helppo B > 70/71
01.04.09 // KRJ kutsu // Helppo A > 66/83
02.04.09 // KRJ kutsu // Helppo C > 77/89
02.04.09 // KRJ kutsu // Helppo B > 39/71
02.04.09 // KRJ kutsu // Helppo A > 64/83
03.04.09 // KRJ kutsu // Helppo C > 25/89
03.04.09 // KRJ kutsu // Helppo B > 36/71
03.04.09 // KRJ kutsu // Helppo A > 73/83

ERJ-alaiset esteratsastuskilpailut, 34 sijoitusta
22.12.07 // ERJ kutsu // 100cm > 04/60
18.01.08 // ERJ kutsu // 90cm > 06/40
20.01.08 // ERJ kutsu // 110-120cm > 10/113
27.03.08 // ERJ kutsu // 90cm > 01/24
30.03.08 // ERJ kutsu // 100cm > 01/34
01.04.08 // ERJ kutsu // 110cm > 01/30
16.04.08 // ERJ kutsu // 100cm > 05/32
18.04.08 // ERJ kutsu // 110-120cm > 03/46
18.04.08 // ERJ kutsu // 80-90cm > 06/53
18.04.08 // ERJ kutsu // 80-90cm > 02/53
18.04.08 // ERJ kutsu // 110-120cm > 05/46
06.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 03/36
06.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 05/36
06.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 04/36
16.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 01/36
16.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 04/23
16.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 01/36
16.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 06/50
20.05.08 // ERJ kutsu // 120cm > 3/10
20.05.08 // ERJ kutsu // 120cm > 1/10
20.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 1/15
22.05.08 // ERJ kutsu // 120cm > 4/26
22.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 3/26
15.07.08 // ERJ kutsu // 80-90cm > 01/134
17.07.08 // ERJ kutsu // 110cm > 02/27
14.08.08 // ERJ kutsu // 110cm > 06/39
14.08.08 // ERJ kutsu // 110cm > 04/40
23.08.08 // ERJ kutsu // 100cm > 01/41
24.08.08 // ERJ kutsu // 120cm > 03/84
06.09.08 // ERJ kutsu // 100cm > 6/48
11.09.08 // ERJ kutsu // 110cm > 3/32
13.09.08 // ERJ kutsu // 110cm > 5/32
18.03.09 // ERJ kutsu // 80cm > 9/100
20.03.09 // ERJ kutsu // 100cm > 2/100
21.03.08 // ERJ kutsu // 40-50cm > 37/504
21.03.08 // ERJ kutsu // 60cm > 147/597
21.03.08 // ERJ kutsu // 60-80cm > 125/605
21.03.08 // ERJ kutsu // 100-110cm > hyl.
21.03.08 // ERJ kutsu // 110-120cm > hyl.
26.03.08 // ERJ kutsu // 90cm > 10/20
26.03.08 // ERJ kutsu // 100cm > 12/20
26.03.08 // ERJ kutsu // 80cm > 06/29
27.03.08 // ERJ kutsu // 100cm > 26/33
28.03.08 // ERJ kutsu // 80cm > 27/29
28.03.08 // ERJ kutsu // 90cm > 23/24
28.03.08 // ERJ kutsu // 100cm > 14/34
29.03.08 // ERJ kutsu // 80cm > 14/27
29.03.08 // ERJ kutsu // 90cm > 09/26
29.03.08 // ERJ kutsu // 100cm > 07/34
30.03.08 // ERJ kutsu // 80cm > 11/29
30.03.08 // ERJ kutsu // 90cm > 15/24
31.03.08 // ERJ kutsu // 100cm > 30/30
31.03.08 // ERJ kutsu // 110cm > 33/37
31.03.08 // ERJ kutsu // 110cm > 26/30
01.04.08 // ERJ kutsu // 100cm > 14/37
01.04.08 // ERJ kutsu // 110cm > 17/37
01.04.08 // ERJ kutsu // 100cm > 09/37
18.04.08 // ERJ kutsu // 80-90cm > 46/53
18.04.08 // ERJ kutsu // 100cm > 20/47
18.04.08 // ERJ kutsu // 110-120cm > 20/46
06.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 17/36
06.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 31/36
06.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 25/36
06.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 23/36
06.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 26/36
06.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 17/36
06.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 28/36
13.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 29/43
13.05.08 // ERJ kutsu // 120cm > 25/78
16.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 29/36
16.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 10/23
16.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 17/36
16.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 17/23
16.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 7/36
16.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 16/23
16.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 19/23
20.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 7/15
20.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 11/15
20.05.08 // ERJ kutsu // 120cm > 7/10
20.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 15/15
20.05.08 // ERJ kutsu // 120cm > 9/10
20.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 10/15
20.05.08 // ERJ kutsu // 120cm > 9/10
22.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 9/31
22.05.08 // ERJ kutsu // 110cm > 11/26
22.05.08 // ERJ kutsu // 100cm > 25/31
22.05.08 // ERJ kutsu // 120cm > 12/26
25.06.08 // ERJ kutsu // 90cm > 21/41
25.06.08 // ERJ kutsu // 100cm > 10/40
25.06.08 // ERJ kutsu // 110cm > 34/40
25.06.08 // ERJ kutsu // 90cm > 41/41
25.06.08 // ERJ kutsu // 100cm > 37/40
25.06.08 // ERJ kutsu // 110cm > 19/40
25.06.08 // ERJ kutsu // 90cm > 14/41
25.06.08 // ERJ kutsu // 100cm > 39/40
25.06.08 // ERJ kutsu // 110cm > 12/40
25.06.08 // ERJ kutsu // 90cm > 17/41
25.06.08 // ERJ kutsu // 100cm > 37/40
25.06.08 // ERJ kutsu // 110cm > 17/40
25.06.08 // ERJ kutsu // 90cm > 17/41
25.06.08 // ERJ kutsu // 100cm > 39/40
25.06.08 // ERJ kutsu // 110cm > 32/40
15.07.08 // ERJ kutsu // 70cm > 64/128
15.07.08 // ERJ kutsu // 100cm > 78/145
15.07.08 // ERJ kutsu // 100cm > 137/184
15.07.08 // ERJ kutsu // 110cm > 47/81
15.07.08 // ERJ kutsu // 120cm > 38/93
16.07.08 // ERJ kutsu // 110cm > 71/100
20.07.08 // ERJ kutsu // 80cm > 44/52
14.08.08 // ERJ kutsu // 110cm > 26/36
14.08.08 // ERJ kutsu // 120cm > 25/25
14.08.08 // ERJ kutsu // 110cm > 17/36
14.08.08 // ERJ kutsu // 120cm > 7/25
14.08.08 // ERJ kutsu // 110cm > 31/37
14.08.08 // ERJ kutsu // 120cm > 7/25
20.08.08 // ERJ kutsu // 110cm > 16/36
20.08.08 // ERJ kutsu // 120cm > 25/25
20.08.08 // ERJ kutsu // 110cm > 28/39
20.08.08 // ERJ kutsu // 120cm > 24/25
20.08.08 // ERJ kutsu // 120cm > 24/25
20.08.08 // ERJ kutsu // 120cm > 15/25
22.08.08 // ERJ kutsu // 100cm > 18/108
22.08.08 // ERJ kutsu // 100cm > 41/41
22.08.08 // ERJ kutsu // 110cm > 74/95
22.08.08 // ERJ kutsu // 120cm > 44/82
23.08.08 // ERJ kutsu // 100cm > 85/114
23.08.08 // ERJ kutsu // 110cm > 12/95
23.08.08 // ERJ kutsu // 120cm > 26/75
24.08.08 // ERJ kutsu // 100cm > 66/119
24.08.08 // ERJ kutsu // 100cm > 34/41
24.08.08 // ERJ kutsu // 110cm > 67/104
05.09.08 // ERJ kutsu // 100cm > 13/38
05.09.08 // ERJ kutsu // 120cm > 39/39
06.09.08 // ERJ kutsu // 120cm > 21/49
07.09.08 // ERJ kutsu // 100cm > 22/48
07.09.08 // ERJ kutsu // 120cm > 49/49
08.09.08 // ERJ kutsu // 100cm > 41/48
08.09.08 // ERJ kutsu // 120cm > 37/49
09.09.08 // ERJ kutsu // 100cm > 31/48
09.09.08 // ERJ kutsu // 120cm > 38/49
10.09.08 // ERJ kutsu // 100cm > 25/48
10.09.08 // ERJ kutsu // 120cm > 13/49
11.09.08 // ERJ kutsu // 100cm > 14/29
12.09.08 // ERJ kutsu // 100cm > 14/29
12.09.08 // ERJ kutsu // 110cm > 7/32
12.09.08 // ERJ kutsu // 120cm > 7/28
26.09.08 // ERJ kutsu // 100cm > 28/29
26.09.08 // ERJ kutsu // 120cm > 18/28
27.09.08 // ERJ kutsu // 100cm > 17/29
27.09.08 // ERJ kutsu // 110cm > 8/32
27.09.08 // ERJ kutsu // 120cm > 20/28
14.03.09 // ERJ kutsu // 80cm > 6/18
14.03.09 // ERJ kutsu // 100cm > 16/19
18.03.09 // ERJ kutsu // 100cm > 54/100
19.03.09 // ERJ kutsu // 80cm > 70/100
19.03.09 // ERJ kutsu // 100cm > 45/100
20.03.09 // ERJ kutsu // 80cm > 97/100
21.03.09 // ERJ kutsu // 80cm > 60/100
21.03.09 // ERJ kutsu // 100cm > 21/100
22.03.09 // ERJ kutsu // 80cm > 41/100
22.03.09 // ERJ kutsu // 100cm > 53/100
15.04.09 // ERJ kutsu // 80cm > 9/32
15.04.09 // ERJ kutsu // 90cm > 20/32
22.04.09 // ERJ kutsu // 90cm > 13/44
22.04.09 // ERJ kutsu // 100cm > 47/47
25.04.09 // ERJ kutsu // 60cm > 30/30
25.04.09 // ERJ kutsu // 80cm > 7/32
26.04.09 // ERJ kutsu // 100cm > 6/32

KERJ-alaiset kenttäesteratsastuskilpailut
17.04.08 // KeRJ kutsu // Helppo > 03/22
30.04.08 // KeRJ kutsu // Helppo > 01/16
30.04.08 // KeRJ kutsu // Helppo > 04/16
30.04.08 // KeRJ kutsu // Helppo > 04/16
12.06.08 // KeRJ kutsu // Tutustumis > 02/12
12.06.08 // KeRJ kutsu // Tutustumis > 01/12
24.06.08 // KeRJ kutsu // CCI/CIC * > 01/23
08.08.08 // KeRJ kutsu // Helppo > 05/40

NJ-alaiset näyttelyt
20.02.08 // NJ kutsu // BIS4 > irtoSERT, JS
10.05.08 // NJ kutsu // BIS3 > MVA-SERT, JS
copyright © Virtuaalitalli Lakea